Marije Mos

Mijn achternaam is Mos en mede daardoor ben ik beter naar het plantje mos gaan kijken. Mos is enorm veerkrachtig. Het groeit op veel plekken en doorstaat droogte maar wordt met wat regen weer prachtig groen

Mijn praktijk heet Mospraktijk, omdat ik in veerkracht geloof. Ook van mensen.

 

Ik ben graag to the point, hou van een grapje en sta met beide benen op de grond. Door mijn hooggevoeligheid maak ik snel contact met mensen die ook onbegrepen klachten ervaren. Mijn aanpak is zacht en subtiel waarbij ik snel aanvoel hoe jouw lichaam reageert. Zo kan ik de therapie goed op jouw behoefte laten aansluiten. 


Als beleidsmedewerker arbeidsomstandigheden met ruim 20 jaar ervaring draag ik bij aan veilig en vitaal werken in een grote organisatie. Wat mij opvalt, is dat er veel mensen zijn met stress en zij niet gewend zijn om te voelen wat hun lichaam nodig heeft. Als dit maar lang genoeg duurt, moeten ze geregeld verzuimen en kunnen soms zelfs langdurig uitvallen.  


Bij tijdig ingrijpen kun je leren je coping strategieën bij stress te veranderen, zodat je meer grip krijgt.
Mijn visie is dat je bij de bron de oorzaak moet aanpakken en je daarbij uitgaat van je eigen kracht.

 

Het is altijd blijven kriebelen om vanuit een eigen praktijk begeleiding aan te bieden, waarbij verdieping in het contact voor mij de essentie is. Sinds 2015 ben ik mij gaan verdiepen in de effecten van stress en hoe dit doorwerkt in je leven. Wanneer je niet meer de dingen kunt doen die je graag wilt doen is het tijd om na te gaan welke rol overmatige en langdurige stress daarop van invloed is. Het inzicht is dat het omgekeerde ook mogelijk is: als je zelf weer grip hebt op je leven en kunt ontspannen na inspanning, is het bijzonder wat er kan gebeuren. Zowel in je fysieke als je mentale welbevinden. Het geeft mij veel voldoening als ik je daarbij een stukje op weg kan helpen!

 

In 2023 heb ik de 3-jarige HBO opleiding voor Adem en ontspanningstherapie volgens de Methode van Dixhoorn afgerond. Daarmee ben ik gecertificeerd AOT-therapeut. 
2021: opleiding Psycho Sociale Basiskennis (Con Amore) waarmee aan de PLATO eisen is voldaan
2017: Masgutova Neurosensorische Reflex Integratie (MNRI) met de modules DPRI, Tactile, Archetypes, PTSD.
2015: Organisatiepsychologie en coaching, Scheidegger
2014: Krachtgericht en Zijnsgericht coaching, Korthage Opleidingen 


Van Dixhoorn Vereniging (VDV)

De Methode van Dixhoorn is gebaseerd op meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek. De eerste onderzoeken zijn toegepast bij de hartrevalidatie met goede resultaten. Op deze website is veel informatie te lezen over het verloop van de behandeling en de bibliotheek naar publicaties en onderzoeken.  Onderzoeksresultaten en publicaties zijn te vinden onder de Verwijzers => Wetenschappelijk onderzoek => bibliotheek via onderstaande link.

Adem en ontspanningstherapie Stichting (AOS)

Ik ben lid van de van Dixhoorn Vereniging (VDV) en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister van de Adem en ontspanningstherapie Stichting (AOS). Hiermee voldoe ik aan de wettelijke verplichting voor de klachten en geschillencommissie volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen voor de zorg (Wkkgz).

Door bijscholing en intervisie hou ik mijn kennis en vaardigheden op peil.