Lekker luchtig

Gepubliceerd op 15 januari 2024 om 11:51

Kan jij écht ontspannen?

Ik heb lang gedacht dat ik dat heel goed kon.

 

 

Zo heb ik een heel rustige en langzame ademhaling (meestal). Doe  ik leuke dingen waar ik veel plezier in heb zoals met m'n hondje wandelen of lekker met de paarden bezig zijn. Toch kon ik vaak de slaap niet vatten als ik naar bed ging of lag 's nachts uren wakker.  Ik dacht echt dat ik mijzelf wel kende en had al veel therapieën gevolgd. Sommige met meer of minder succes, sommige leverden niets op, behalve een legere portemonnee.

 

Daarbij moet ik wel bekennen dat ik van de categorie 'doorlopen, niet zeuren' ben. Als je geen 40 graden koorts hebt, kun je gewoon doorwerken. Dacht ik. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik dat misschien toch niet zo'n erg goed idee was en ik ook niet heel erg ontspannen was. En dat merk ik inmiddels nu direct aan mijn ademhaling. Ik ga de lucht 'halen'.

 

Maar er is lucht genoeg, en je lichaam haalt ook helemaal vanzelf adem als je slaapt. Daar hoef je echt geen moeite voor te doen :). Maar ja, gewoontes he, lastig om te doorbreken. Dan helpt het om dit heel praktisch en gestructureerd aan te pakken met eenvoudige oefeningen. Dat kan altijd even tussendoor in je dagelijkse activiteiten door. Dat kan al met een micro-momentje voor jezelf. Niemand die het merkt, maar jij wel!

 

Ben je nieuwsgierig? Je kunt echt je patronen doorbreken. Dat lukt ook jou!

Ook jij kunt het leven wat luchtiger leven. Kom het gemak van ademen ervaren en ontdek wat er nog meer mogelijk is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.